Слатке орах куглице са карамелизованим кондензованим млеком - Имеxмарт БеоградЦатегориесРецепти

Слатке орах куглице са карамелизованим кондензованим млеком

Слатке орах куглице са кондензованим млеком.

Слатке орах куглице са кондензованим млеком, састојци:

  • Јаја — 2 комада
  • Маслац — 350 г (250 – у тесто, остатак у фил)
  • Шећер — 0,5 г
  • Брашно — 600 г
  • Сода — 0,5 кашичице
  • Сирће или сок од лимуна — 0,5 кашичице
  • Прстохват соли
  • Карамелизовано кондензовано млеко — 450 г

Слатке орах куглице са кондензованим млеком, припрема:

  • Размутите јаја са шећером
  •  Растопите уље. Можете користити путер на собној температури.
  •  Јаја помешајте са растопљеним путером, додајте мало брашна и соде, размуц́ене сирц́етом.
  • Промешајте и додајте још брашна.
  • Требало би да добијете меко и еластично тесто.
  • Загрејте посуду за печење куглица на шпорету, подмажите калуп уљем. Одвојите мале комаде теста и ставите у калуп. Затворите калуп и пеците куглице.
  • Куглице можете напунити карамелизованим кондензованим млеком.
  • Напуните куглице кондензованим млеком и залепите их. Унутра по жељи можете ставити комаде било ког ораха.
Сникерс штанглице - Имеxмарт БеоградЦатегориесРецепти

Сникерс штанглице

Сникерс штанглице.

Сникерс штанглице, састојци:

Подлога:

  • 300 гр млечне чоколаде,
  • 70 гр кикирики путера.

Нугат фил:

  • 60 гр путера,
  • 60 гр кикирики путера,
  • 250 гр несланог кикирикија,
  • 250 гр шећера,
  • шам (75 мл воде, 100 гр шећера, 3 беланца),
  • 1 ванилин шећер,
  • 60 мл кондезованог млека

Карамел фил:

  • 1 паковање карамел бомбона (меких),
  • 60 мл слатке павлаке.

Сникерс штанглице, припрема:

  • Отопити 150 гр чоколаде и 35 гр кикирики путера.
  • Узети тепсију и сипати први слој који ће се правити исто као и завршни.
  • Ставити у фрижидер да се стегне.

Нугат фил:

  • У посуду ставити путер, кикирики путер, шећер и на крају кондензовано млеко.
  • Држати на ватри док се шећер не отопи.
  • Шам направити тако сто се беланца чврсто умуте.
  • Воду са шећером ставити на ватру, сачекати да се шећер отопи.
  • Оптимална температура сирупа је 120 степени.
  • Склонити са ватре и додати у шам, мешајући.
  • Помешати шам и претходно направљен нугат фил, додати сечен кикирики, а затим прелити преко подлоге стављене у тепсију.
  • Вратити у фрижидер.
  • Карамел бомбоне са слатком павлаком отопити у микроталасној пећници.
  • Промешати и сипати преко нугат фила.
  • Опет вратити у фрижидер и након пола сата прелити остатком чоколаде и путера (150гр + 35 гр).
  • Охлађени колач сећи на штангле.
  • По жељи се колач може сећи на већу величину и прелити чоколадом, како би се добио аутентичнији изглед чоколадица.
Беле коцке са брусницама и пистаћима - Имеxмарт БеоградЦатегориесРецепти

Беле коцке са брусницама и пистаћима

Беле коцке са брусницама и пистаћима.

Беле коцке са брусницама и пистаћима, састојци:

  • 350 мл кондензованог млека,
  • 100 гр путера,
  • 200 гр беле чоколаде,
  • 200 гр шећера,
  • 70 гр брусница,
  • 50 гр сечених пистаћа.

Беле коцке са брусницама и пистаћима, припрема:

  • На ринглу, у шерпу ставити млеко, шећер и путер.
  • Кувати док се шећер не истопи.
  • Склонити са ватре и додати чоколаду.
  • Додати потом бруснице и пистаће и све добро измешати.
  • Масу сипати у плех димензија 20 x 20 цм, а потом ставити у фрижидер.
  • Готов колач сећи на коцке и сервирати.
  • Уколико маса од млека и других састојака буде ретка, може се додати или више беле чоколаде или мало желатина претходно потопљеног у води.
Фантастичне куглице од кекса и кокоса - ИмеxмартЦатегориесРецепти

Фантастичне куглице од кекса и кокоса

Фантастичне куглице од кекса и кокоса.

Фантастичне куглице од кекса и кокоса, састојци:

  • 250 г. млевеног кекса
  • 60 г. кокоса
  • Једна конзервица кондензованог млека
  • 50 г. отопљеног маслаца
  • 1 дцл. слатке павлаке
  • 2 кашике какао праха
  • 1 ванилин шећер
  • кокос за уваљати куглице

Фантастичне куглице од кекса и кокоса, припрема:

  • Све састојке за куглице измешати да се добије хомогена смеса.
  • Оставити око пола сата у фрижидеру па затим правити куглице и уваљати их у кокос.
  • Добије се око 40 куглица тежине по 20 г.
  • По жељи, правите мање или веће куглице.
Традиционални руски колач са медом, карамелом и орасима - ИмеxмартЦатегориесРецепти

Традиционални руски колач са медом, карамелом и орасима

Традиционални руски колач са медом, карамелом и орасима.

Традиционални руски колач са медом, карамелом и орасима, састојци:

Састојци за корице

  • 100 г. маслаца
  • 200 г. шећера
  • 2 кашике меда
  • 2 јаја
  • 1 кашикица соде бикарбоне
  • око 430 г. брашна

Фил

Традиционални руски колач са медом, карамелом и орасима, припрема:

  • За корице, ставити маслац, мед и шећер и кувати на пари десетак минута. Додати соду бикарбону и кувати још један минута. Склонити посуду са паре и ручно умешати јаја. Одмах у топло додати 430 г. брашна и измешати. Смесу оставити у фрижидер 30 минута да се скроз охлади.
  • У хладну претходну смесу додавати остатак брашна и месити, док се не добије средње меко и глатко тесто. Мало дорадити руком на брашном посутој подлози тако да се тесто лако одваја од руку и подлоге. Направити 9 идентичних лоптица.
  • Корице развући кружно пречника око 22 цм, затим уз помоћ калупа или тањира обрезати тесто да се добије пречник 21 цм.
  • Пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 4 минута да благо порумени.
  • Чим се корица извади, ножем проћи испод да се одвоји од плеха и лагано је скинути.

За фил

  • 100 г. ораха самлети. Одвојити 2 кашике које ће помешати са мрвицама са којима ће се торта декорисати.
  • Маслац собне температуре пенасто умутити, додавати кашику по кашику карамела лагано мутећи миксером. Оставити пола сата у фрижидер да се мало стегне и филовати корице.
  • На сваку корицу нанети врхом пуну кашику фила, посути са две кашике млеваних ораха. Пазити да остане фила за танко наношење преко целе торте, горе и около.
    Остатке теста, које је печено са сваком кором, самлети у блендеру, додати орахе и посути богато целу торту.

Торту оставити пре служења најмање 24 сата на хладном месту а што дуже стоји укуси се све више сјединују и корице постају мекше и сочније.

Сладолед са преливом - ИмеxмартЦатегориесРецепти

Сладолед са преливом

Сладолед са преливом.

Сладолед са преливом, састојци:

  • Шлаг 200г
  • Шећер 200г
  • кисело млеко 400 мл
  • Јогурт 200 мл
  • чоколада
  • различито воће

Сладолед са преливом, припрема:

  • Умутити шлаг, додати шећер и наставити са мућењем.
  • Додати кисело млеко и јогурт, шећер и ручно промешати. Поделити у мање посуде и додати по жељи рендану чоколаду, воће.
  • Ставити да се заледи.
  • Пре конзумирања прелити заслађеним кондензованим млеком и уживати у посластици.
Ноир торта - ИмеxмартЦатегориесРецепти

Ноир торта

Ноир торта.

Ноир торта, састојци:

Ноир торта, припрема:

  • Загрејати рерну на 180 степени.
  • Млеко загрејати на рингли и додати 200 гр чоколаде да се истопи.
  • Охладити па додати кестен пире, а потом јаја.
  • Сједињену смесу сипати у калуп, претходно обложен папиром за печење.
  • Пећи 20 минута.
  • Отопити преосталих 100 грама чоколаде и прелити торту.
  • Декорисати по жељи.
Три леће колач - Имеxмарт БеоградЦатегориесРецепти

Три леће колач

Три леће колач.

Три леће колач, састојци:

  • 175 г. брашна
  • 100 г. омекшалог маслаца
  • 130 г. шећера
  • 5 јаја
  • 1 кашикица прашка за пециво
  • 1 кашика ванила екстракта
  • мало соли

Прелив:

Три леће колач, припрема:

  • Маслац умутити пенасто, додати шећер, јаја и ванила ексртакт.
  • Мутити миксером великом брзином док не постане глатка и кремаста смеса.
  • Додати просејано брашно са прашком за пециво и мало соли. Измешати и сипати у науљену и брашном посуту тепсију средњих димензија.
  • Пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 15 минута. Најбоље проверити чачкалицом да ли је колач печен.
  • Оставити пола сата да се прохлади.
  • Измешати густо слатко кондензовано млеко, слатку павлаку и ретко незаслађено кондензовано млеко, прелити преко колача и оставити преко ноћи у фрижидер да упије.
Цхеесецаке - Имеxмарт БеоградЦатегориесРецепти

Цхеесецаке

Цхеесецаке.

Цхеесецаке, састојци:

Подлога:

  • 300 г Дигестиве кекса
  • 150 г истопљеног маслаца

Крема:

  • 400 г сира Пхиладелпхиа или другог сличног
  • 2 конзервице густог слатког кондензованог млека
  • 400 мл млечне слатке павлаке са мин. 30% млечне масноће
  • 1 дцл. свеже цеђеног сока од лимуна

Воће по вашем укусу припремљено као гушћи компот, у сирупу са водом и шећером, ако желите ставите воћни прелив за колаче.

Цхеесецаке, припрема:

  • Кекс измрвити, помешати са истопљеним маслацом и распоредити на дно посуде.
  • Сир и кондензовано млеко измутити миксером средњом брзином да се добије глатка смеса.
  • Додати слатку павлаку и мутити још 2,3 минута.
  • Сипати по мало лимунов сок који ће одмах још мало згуснути крем, стално лагано мутећи миксером, а затим крему истресите у калуп преко кекса.
  • Премазати воћним преливом по жељи и оставити у фризидер најмање неколико сати пре служења, најбоље преко ноћи, да се крема лепо стегне и да се сједине укуси.
  • Пријатно!
Палачинке са кондензованим млеком - Имеxмарт БеоградЦатегориесРецепти

Палачинке са кондензованим млеком

Палачинке са кондензованим млеком.

Палачинке са кондензованим млеком, састојци:

  • 265 мл млека,
  • 3 кашике брашна,
  • 2 јајета,
  • уље,
  • со.

Палачинке са кондензованим млеком, припрема:

  • У дубљој посуди умутите јаја, млеко и излупајте жицом.
  • Додајте мало уља, брашно, со да буде не много густо.
  • Тигањ подмазати уљем и испржити палачинке.
  • Сваку палачинку ставити две кашике кондензованог млека и 2-3 и премазати.
  • Можете одозго посути млевеним орасима.
  • Преклопити палачинке.
  • Можете се послужити.