CategoriesRecepti

Cheesecake

Cheesecake - Imexmart Beograd

Cheesecake.

Cheesecake, sastojci:

Podloga:

  • 300 g Digestive keksa
  • 150 g istopljenog maslaca

Krema:

  • 400 g sira Philadelphia ili drugog sličnog
  • 2 konzervice gustog slatkog kondenzovanog mleka
  • 400 ml mlečne slatke pavlake sa min. 30% mlečne masnoće
  • 1 dcl. sveže ceđenog soka od limuna

Voće po vašem ukusu pripremljeno kao gušći kompot, u sirupu sa vodom i šećerom, ako želite stavite voćni preliv za kolače.

Cheesecake, priprema:

  • Keks izmrviti, pomešati sa istopljenim maslacom i rasporediti na dno posude.
  • Sir i kondenzovano mleko izmutiti mikserom srednjom brzinom da se dobije glatka smesa.
  • Dodati slatku pavlaku i mutiti još 2,3 minuta.
  • Sipati po malo limunov sok koji će odmah još malo zgusnuti krem, stalno lagano muteći mikserom, a zatim kremu istresite u kalup preko keksa.
  • Premazati voćnim prelivom po želji i ostaviti u frizider najmanje nekoliko sati pre služenja, najbolje preko noći, da se krema lepo stegne i da se sjedine ukusi.
  • Prijatno!