Cheesecake.
Cheesecake, sastojci:
Podloga:
- 300 g Digestive keksa
- 150 g istopljenog maslaca
Krema:
- 400 g sira Philadelphia ili drugog sličnog
- 2 konzervice gustog slatkog kondenzovanog mleka
- 400 ml mlečne slatke pavlake sa min. 30% mlečne masnoće
- 1 dcl. sveže ceđenog soka od limuna
Voće po vašem ukusu pripremljeno kao gušći kompot, u sirupu sa vodom i šećerom, ako želite stavite voćni preliv za kolače.
Cheesecake, priprema:
- Keks izmrviti, pomešati sa istopljenim maslacom i rasporediti na dno posude.
- Sir i kondenzovano mleko izmutiti mikserom srednjom brzinom da se dobije glatka smesa.
- Dodati slatku pavlaku i mutiti još 2,3 minuta.
- Sipati po malo limunov sok koji će odmah još malo zgusnuti krem, stalno lagano muteći mikserom, a zatim kremu istresite u kalup preko keksa.
- Premazati voćnim prelivom po želji i ostaviti u frizider najmanje nekoliko sati pre služenja, najbolje preko noći, da se krema lepo stegne i da se sjedine ukusi.
- Prijatno!