CategoriesRecepti

Snikers štanglice

Snikers štanglice - Imexmart Beograd

Snikers štanglice.

Snikers štanglice, sastojci:

Podloga:

  • 300 gr mlečne čokolade,
  • 70 gr kikiriki putera.

Nugat fil:

  • 60 gr putera,
  • 60 gr kikiriki putera,
  • 250 gr neslanog kikirikija,
  • 250 gr šećera,
  • šam (75 ml vode, 100 gr šećera, 3 belanca),
  • 1 vanilin šećer,
  • 60 ml kondezovanog mleka

Karamel fil:

  • 1 pakovanje karamel bombona (mekih),
  • 60 ml slatke pavlake.

Snikers štanglice, priprema:

  • Otopiti 150 gr čokolade i 35 gr kikiriki putera.
  • Uzeti tepsiju i sipati prvi sloj koji će se praviti isto kao i završni.
  • Staviti u frižider da se stegne.

Nugat fil:

  • U posudu staviti puter, kikiriki puter, šećer i na kraju kondenzovano mleko.
  • Držati na vatri dok se šećer ne otopi.
  • Šam napraviti tako sto se belanca čvrsto umute.
  • Vodu sa šećerom staviti na vatru, sačekati da se šećer otopi.
  • Optimalna temperatura sirupa je 120 stepeni.
  • Skloniti sa vatre i dodati u šam, mešajući.
  • Pomešati šam i prethodno napravljen nugat fil, dodati sečen kikiriki, a zatim preliti preko podloge stavljene u tepsiju.
  • Vratiti u frižider.
  • Karamel bombone sa slatkom pavlakom otopiti u mikrotalasnoj pećnici.
  • Promešati i sipati preko nugat fila.
  • Opet vratiti u frižider i nakon pola sata preliti ostatkom čokolade i putera (150gr + 35 gr).
  • Ohlađeni kolač seći na štangle.
  • Po želji se kolač može seći na veću veličinu i preliti čokoladom, kako bi se dobio autentičniji izgled čokoladica.