Сникерс штанглице.
Сникерс штанглице, састојци:
Подлога:
- 300 гр млечне чоколаде,
- 70 гр кикирики путера.
Нугат фил:
- 60 гр путера,
- 60 гр кикирики путера,
- 250 гр несланог кикирикија,
- 250 гр шећера,
- шам (75 мл воде, 100 гр шећера, 3 беланца),
- 1 ванилин шећер,
- 60 мл кондезованог млека
Карамел фил:
- 1 паковање карамел бомбона (меких),
- 60 мл слатке павлаке.
Сникерс штанглице, припрема:
- Отопити 150 гр чоколаде и 35 гр кикирики путера.
- Узети тепсију и сипати први слој који ће се правити исто као и завршни.
- Ставити у фрижидер да се стегне.
Нугат фил:
- У посуду ставити путер, кикирики путер, шећер и на крају кондензовано млеко.
- Држати на ватри док се шећер не отопи.
- Шам направити тако сто се беланца чврсто умуте.
- Воду са шећером ставити на ватру, сачекати да се шећер отопи.
- Оптимална температура сирупа је 120 степени.
- Склонити са ватре и додати у шам, мешајући.
- Помешати шам и претходно направљен нугат фил, додати сечен кикирики, а затим прелити преко подлоге стављене у тепсију.
- Вратити у фрижидер.
- Карамел бомбоне са слатком павлаком отопити у микроталасној пећници.
- Промешати и сипати преко нугат фила.
- Опет вратити у фрижидер и након пола сата прелити остатком чоколаде и путера (150гр + 35 гр).
- Охлађени колач сећи на штангле.
- По жељи се колач може сећи на већу величину и прелити чоколадом, како би се добио аутентичнији изглед чоколадица.