ЦатегориесРецепти

Сникерс штанглице

Сникерс штанглице - Имеxмарт Београд

Сникерс штанглице.

Сникерс штанглице, састојци:

Подлога:

  • 300 гр млечне чоколаде,
  • 70 гр кикирики путера.

Нугат фил:

  • 60 гр путера,
  • 60 гр кикирики путера,
  • 250 гр несланог кикирикија,
  • 250 гр шећера,
  • шам (75 мл воде, 100 гр шећера, 3 беланца),
  • 1 ванилин шећер,
  • 60 мл кондезованог млека

Карамел фил:

  • 1 паковање карамел бомбона (меких),
  • 60 мл слатке павлаке.

Сникерс штанглице, припрема:

  • Отопити 150 гр чоколаде и 35 гр кикирики путера.
  • Узети тепсију и сипати први слој који ће се правити исто као и завршни.
  • Ставити у фрижидер да се стегне.

Нугат фил:

  • У посуду ставити путер, кикирики путер, шећер и на крају кондензовано млеко.
  • Држати на ватри док се шећер не отопи.
  • Шам направити тако сто се беланца чврсто умуте.
  • Воду са шећером ставити на ватру, сачекати да се шећер отопи.
  • Оптимална температура сирупа је 120 степени.
  • Склонити са ватре и додати у шам, мешајући.
  • Помешати шам и претходно направљен нугат фил, додати сечен кикирики, а затим прелити преко подлоге стављене у тепсију.
  • Вратити у фрижидер.
  • Карамел бомбоне са слатком павлаком отопити у микроталасној пећници.
  • Промешати и сипати преко нугат фила.
  • Опет вратити у фрижидер и након пола сата прелити остатком чоколаде и путера (150гр + 35 гр).
  • Охлађени колач сећи на штангле.
  • По жељи се колач може сећи на већу величину и прелити чоколадом, како би се добио аутентичнији изглед чоколадица.