Tri leće kolač.
Tri leće kolač, sastojci:
- 175 g. brašna
- 100 g. omekšalog maslaca
- 130 g. šećera
- 5 jaja
- 1 kašikica praška za pecivo
- 1 kašika vanila ekstrakta
- malo soli
Preliv:
- 400 g. (2,5 dcl.) gustog slatkog kondenzovanog mleka
- 2,5 dcl. slatke pavlake, mlečne
- 2,5 dcl. Retkog nezaslađenog kondenzovanog mleka
Tri leće kolač, priprema:
- Maslac umutiti penasto, dodati šećer, jaja i vanila eksrtakt.
- Mutiti mikserom velikom brzinom dok ne postane glatka i kremasta smesa.
- Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i malo soli. Izmešati i sipati u nauljenu i brašnom posutu tepsiju srednjih dimenzija.
- Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Najbolje proveriti čačkalicom da li je kolač pečen.
- Ostaviti pola sata da se prohladi.
- Izmešati gusto slatko kondenzovano mleko, slatku pavlaku i retko nezaslađeno kondenzovano mleko, preliti preko kolača i ostaviti preko noći u frižider da upije.