Цхеесецаке.
Цхеесецаке, састојци:
Подлога:
- 300 г Дигестиве кекса
- 150 г истопљеног маслаца
Крема:
- 400 г сира Пхиладелпхиа или другог сличног
- 2 конзервице густог слатког кондензованог млека
- 400 мл млечне слатке павлаке са мин. 30% млечне масноће
- 1 дцл. свеже цеђеног сока од лимуна
Воће по вашем укусу припремљено као гушћи компот, у сирупу са водом и шећером, ако желите ставите воћни прелив за колаче.
Цхеесецаке, припрема:
- Кекс измрвити, помешати са истопљеним маслацом и распоредити на дно посуде.
- Сир и кондензовано млеко измутити миксером средњом брзином да се добије глатка смеса.
- Додати слатку павлаку и мутити још 2,3 минута.
- Сипати по мало лимунов сок који ће одмах још мало згуснути крем, стално лагано мутећи миксером, а затим крему истресите у калуп преко кекса.
- Премазати воћним преливом по жељи и оставити у фризидер најмање неколико сати пре служења, најбоље преко ноћи, да се крема лепо стегне и да се сједине укуси.
- Пријатно!